Kredi Yurtlar Genel Müdürlüğü Çınaraltı Gençlik Söyleşileri kapsamında Balıkesir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüzün organize ettiği “7 Düvele Karşı Akıl Oyunları” konulu söyleşi kapsamında Güvenlik Politikaları Uzmanı-Yazar Mete Yarar öğrencilerle buluştu.
Programa, Balıkesir Valimiz Sayın Ersin Yazıcı, İl Müdürümüz Lokman Arıcıoğlu, İl Protokolü ile kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin yanı sıra çok sayıda genç ve vatandaş katılım gösterdi. 
Avlu Kongre ve Kültür Merkezi’nde Güvenlik Politikaları Uzmanı Mete Yarar’ın sunumlarıyla gerçekleştirilen söyleşide, ülke ve dünya gündemine dair yorumlar ile son zamanlarda meydana gelen olaylara yer verildi. Yarar, “Bu dönemde tarih yazarken sizin gibi gençlere sahip olmak Türkiye açısından çok önemli.” sözlerine yer vererek tecrübelerini ve başarı hikâyelerini gençlerle paylaştı.
Programda konuşan İl Müdürümüz Lokman Arıcıoğlu, gençlerimiz, “Türkiye’de ve dünyada oluşan olayları yakından takip edip iç ve dış tehdit unsurlarına karşı daima uyanık ve bilinçli olmalıdır” dedi. Ayrıca Arıcıoğlu, gençlere seslenerek, ihtiyaç duydukları her zaman her konuda yanlarında olduklarını ve destek olacaklarını dile getirdi.
Vali Yazıcı, salonu dolduran gençlere ve vatandaşlara hitaben yaptığı konuşmada; “Bir ailenin en büyük teminatı iyi yetiştirilmiş bir evlat olduğu gibi, bir milletinde en büyük teminatı iyi yetişmiş gençlerdir. Bunun için her türlü fedakârlığı bütün maddi ve manevi gücümüzü kullanmayı en büyük vazife kabul etmeliyiz” diyerek yaşamına dair örnekler verdi.
Söyleşi, Vali Ersin Yazıcı’ nın Güvenlik Uzmanı-Yazar Mete Yarar'a plaket ve çiçek takdim etmesi, gençlerle çekilen hatıra fotoğrafı ile son buldu.