Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Lokman Arıcıoğlu, Yaz Spor Okullarımızdaki çeşitli branşlardaki eğitim alan sporcularımızla buluştu.  
Çocuklarımızı ve gençlerimizi en iyi şekilde yarınlara hazırlamayı amaçladığımız Yaz Spor Okullarımız, Altıeylül ve Karesi İlçelerimizde tüm hızıyla devam ediyor.  Yaz Spor Okullarımızda çeşitli branşlardaki çalışmaları yerinde inceleyen ve sporcularla yakından ilgilenen Arıcıoğlu, antrenörlerden verilen eğitim hakkında bilgi aldı. 
Çocuklarımızın eğlenerek öğrendiği Yaz Spor Okullarımızda paylaşım ve dayanışmayı geliştirmelerini, sağlıklı bir birey olarak yetişmelerini aynı zamanda ahlaklı, milli ve manevi değerlerini bilen ve koruyan yardımsever, hoşgörülü, insanlara iyilik yapan bireyler olmaları bizim açımızdan gurur verici bir misyondur. Bilindiği gibi Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Kasapoğlu, Gençlerimizin projelerine ve fikirlerine önem verdiklerini ve onların bilhassa dünyayı daha iyi ve sevgi dolu bir yer yapma çabalarına heyecanla yaklaştıklarını ve bu yöndeki projelerini özellikle değerlendirdiklerini belirterek bu kapsamda Bakanlık olarak 2019 yılını Gönüllülük Yılı kabul ettiklerini açıkladı. Bu kapsamda tüm faaliyetlerimizin odağında; sosyal fayda üretme, direkt ve dolaylı olarak insanlığın ortak birikimine katkı sunma gayesi vardır. Ülke olarak kültürümüzde iyilik yapmak doğal bir haldir ve yaşama kültürümüzün önemli bir parçasıdır. 
Bu kapsamda İl Müdürümüz Lokman Arıcıoğlu, “Bugünün küçük gönüllü sporcuları yarının genç gönüllü sporcuları olacak. Dünün küçüğü bugünün büyüğü olan gençlerimiz kan bağışı ve gıda yardımı faaliyetlerinde bulunuyor. Ağaç dikiyor, gönüllü kütüphanecilik yapıyor, annesiz bir kız çocuğunun saçını örüyor, hasta ve yaşlı ziyaretleri gerçekleştirerek, insana dokunan, hayatı iyilikle güzelleştiren bu gönüllü faaliyetler için biraraya geliyor. Yaz Spor Okullarımızda amacımız bu güzel çocuklarımıza sporu yaşam tarzı haline getirmeleri yanında Ülkemizin her köşesine güzel izler bırakmalarını sağlamak” dedi.  
Arıcıoğlu, Ülkemizin gönüllülük faaliyetleri için en dikkat çekici, potansiyeli en yüksek ülkelerden biri olduğunu belirterek, ilimizde de büyük genç nüfusumuzla Spor Okullarımız içerisinde sporun yanı sıra sanatsal, eğitsel ve kültürel faaliyetler ile sosyal sorumluluk ve gönüllülük bilincinin artırılması çalışmaları gerçekleştirdiklerini söyledi.