Gençlik ve Spor Bakanlığımız ile Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından imzalanan protokolle ‘Yaz Kur’an Kurslarında Spor Yapıyorum’ projesi kapsamında Altıeylül Belediyesi, Altıeylül Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğümüz ve Altıeylül İlçe Müftülüğü tarafından Yaz Kur’an Kurslarında eğitim alan öğrencilerimizle spor etkinlikleri gerçekleştirdik. Ayrıca Bakanlığımız tarafından ‘Yüzme Bilmeyen Kalmasın’ projesi kapsamında Kur’an Kursuna devam eden öğrencilerimizle okullarımıza kurulan yüzme havuzu ve Atatürk Yüzme Havuzumuzda proje kapsamında Antrenörlerimiz eşliğinde yüzme dersleri verdik. Kur’an Eğitimi ve Değerler Eğitimi yanında spor faaliyetlerine katılımını sağlayarak farklı branşları tanımalarını ve spora teşvik etmeyi amaçladığımız 600 öğrencinin katıldığı etkinlikte İp atlama, Çuval yarışı, Denge oyunları, Halat çekme, Judo, Minigolf, Masa Tenisi, Okçuluk gibi branşlarda çocuklar gönüllerince eğlendi. Yoğun katılımla gerçekleşen, Altıeylül Belediye Başkanı Hasan Avcı, İl Müdürümüz Lokman Arıcıoğlu ve İlçe Müftüsü İbrahim Türedioğlu çocuklarımızla etkinliklere eşlik ettikten sonra onlara su, dondurma ve lokma ikramında bulundu. Bu eğitimler sonunda Altıeylül Belediye Başkanı Sayın Hasan Avcı ve İl Müdürümüz Lokman Arıcıoğlu öğrencilere katılım belgelerini takdim etti.
Program sonunda; “Yaz Kur’ân Kurslarında Spor Yapıyorum” Projesinin, uzun vadeli faydalarının olacağına inandıklarını aktaran Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Arıcıoğlu, "İnşallah bu çalışma sporun sağlık için hayat boyu yapılmasını da sağlayacak. Toplumda spor bilincinin geliştirilmesiyle insanlar hem daha sağlıklı hem de daha verimli ve başarılı olacak. Bu hizmetin camilerde verilmesiyle hem manevi değerlerle hem de sporla gelişen çocuklar ülkemize, devletimize ve milletimize daha büyük katkıda bulunacak" diye konuştu. 
İl Müdürü Arıcıoğlu, projenin Kur'an kurslarına olan ilgiyi artırdığını aynı zamanda da çocukların sporu yaşam tarzı haline getirmelerinin desteklendiğini kaydetti.