Balıkesir’de 15 Temmuz Demokrasi zaferi coşkuyla kutlandı. Hain darbe girişiminin 3. yıl dönümü nedeniyle tüm yurtta olduğu gibi ilimizde de geniş katılımlı programlar gerçekleştirildi. 
15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla düzenlenen programa katılmak için Balıkesirliler Milli İrade Meydanına akın etti. 15 Temmuz darbe girişiminin yıl dönümü etkinlikleri kapsamında binlerce kişi ellerinde Türk bayrakları ile demokrasi nöbeti tuttu. Valimiz Sayın Ersin Yazıcı’nın ve İl protokolünün katıldığı programda Milli irade meydanında düzenlenen program Saygı Duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başladı. Balıkesir'in çok büyük bir gurur ile bu nöbete katıldığını ve demokrasiyi sahiplendiğini ifade eden Sayın Yazıcı, vatanı ve bayrağı için sokağa inen herkese bir kez daha teşekkür ettiği konuşmasına "Milli birliğimizi ve demokrasimizi hedef alan hain FETÖ silahlı terör örgütü tarafından yapılan kalkışmanın üçüncü yıl dönümü olan 15 Temmuz 2019 Pazartesi günü, tüm ülkemizde olduğu gibi Balıkesir'de de Valiliğimiz tarafından organize edilen 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik günü nedeniyle Valilik önünde 15 Temmuz Milli İrade Meydanında düzenlenen etkinlikte, gece boyu coşkulu bir şekilde büyük bir katılım sağlayan tüm Balıkesirli hemşehrilerime şükranlarımı sunarım. Bu süreçte vatanımız için meydanları boş bırakmayan Balıkesirli hemşehrilerime çok teşekkür ediyorum. Balıkesir her zaman olduğu gibi yine kendine yakışanı yaptı. Allah bu aziz hemşehrilerimizden ve milletimizden razı olsun." dedi. 
Daha sonra program Kur’anı Kerim tilaveti ile devam etti. 15 Temmuz Millî İrade Meydanı’nda toplanan 7'den 70'e on binlerce vatandaş Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın Atatürk Havalimanı'ndaki konuşmalarını dev ekranlardan canlı olarak dinledi. İl Protokolünün selamlama konuşmalarıyla devam eden programda, Atlı Okçuluk sporcularına hediyeleri İl Protokolümüz tarafından takdim edildi. 
Balıkesir’in genciyle yaşlısıyla tek yürek tek ses olduğu programda birlik ve beraberliğin sembolü selalar, aynı anda tüm Türkiye genelinde olduğu gibi ilimizde de okundu. 15 Temmuz hain darbe girişimi sırasında millete ihanete karşı birlik ruhu aşılayan ve manevi bir güç sağlayan sela sesi, saat 00.13 itibarıyla Türkiye genelindeki 90 bin camide aynı anda yeniden yükseldi.