Cumhuriyetimizin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkışları ile Milli Mücadelenin Başlangıcının 100’üncü yılı kutlamalarında Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü ve Türkiye Halk Oyuncuları Birlik Platformu işbirliğinde gerçekleştirilen programda saat 19:19’da 1019 gencimiz aynı anda atabarı oynadı.
Atatürk Anıtı önündeki bu etkinlik 19 Mayıs 2019 günü saat 19:19’da 81 ilimizde ve 19 ülkede eş zamanlı olarak gerçekleştirildi. Büyük ilgi gören etkinliğe yoğun katılım vardı ve ortaya renkli görüntüler çıktı. 
Etkinliğe katılan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, “19 Mayıs'ın 100. yılı için "Dünya Atabarı Oynuyor" projesi kapsamında gençlerimizin gerçekleştirdiği gösteri ve kalabalık müthişti. Bizlere bayram havası yaşatan gençlerimizi sevgiyle selamlıyorum.” dedi. 
Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Lokman Arıcıoğlu ise, “Burası çok güzel görüntülere sahne oldu. Herkes eğlendi. Cumhuriyetimizin 100'üncü yılını muhteşem kutladık. Dünya Atabarı oynadı. Biz de şehrimizde 1019 kişiyle atabarı oynadık. Olağanüstü bir kalabalık vardı. Çok güzel bir görüntü oluştu.” diye konuştu.