Türkiye’de modern münazara formatlarının bütün şehirlere yayılması ve fırsat eşitliğinin sağlanması, rekabetin ve beraberinde münazara kalitesinin arttırılması için seçilen 16 şehirden biri olan İlimizde Gençlik Merkezlerimizce hazırlanan ‘Münazara Eğitimi’ projesi başladı.
Gençlerin farklı düşünceler arasında bağ kurabilmesi, düşüncelerini dile getirebilmeleri,  yorum becerilerini arttırabilmeleri ve farklı konular üzerinde fikir üreterek, kendi fikrini savunma yetisi kazanmalarını sağlamak amacıyla, Balıkesir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüz Gençlik Merkezimizce ‘Münazara Eğitimi’ projesi hazırlandı. Proje kapsamında eğitimlere; Gençlik Liderlerimiz, Gönüllü Gençlerimiz ve Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı 10 Liseden toplam 300 öğrenci ve öğretmen katıldı. Programda konuşma yapan İl Müdürümüz Lokman Arıcıoğlu; Münazara çalışmasının önemli olduğunun altını çizerek, Gençlerin yarınlara daha güçlü hazırlanması noktasında potansiyeli olan bir çalışma olduğu söyledi ve Gençlerimizle bir arada olunacağını ve desteğin her zaman devam edeceğini sözlerine ekledi.  
İllerde yapılacak olan eğitimlerden sonra Gençlik ve Spor Bakanlığımız tarafından, Türkiye çapında 5 ayrı organizasyonda 400’den fazla farklı takımı, 200 civarında liseyi kapsayacak gelmiş geçmiş en büyük münazara turnuvası düzenlenecek. İlimizde eğitimlerini tamamlayan gençler, 20-21 Nisan 2019 tarihlerinde yapılacak olan İzmir Bölge Şampiyonasına katılacaklar.