Muay Thai İl Birinciliği Şampiyonası, 19-20 Ocak 2019 tarihleri arasında Şehit Turgut Solak Spor Salonumuzda düzenlendi. Minikler /Yıldızlar /Gençler ve Büyükler Bay-Bayan kategorilerinde gerçekleşen Şampiyonaya 10 İlçeden 11 kulüp ve toplam 136 sporcu katıldı.
Kıyasıya geçen müsabakalar sonuncunda sikletlerinde dereceye giren genç ler ve büyükler kategorisi sporcuları; 18-24 Şubat 2019 tarihinde Antalya ilinde düzenlenecek olan Muay Thai Gençler ve Büyükler Türkiye Şampiyonasında ilimizi temsil etme hakkı kazandı. 
13-18 Kasım 2018 Ayında Antalya da yapılan Muay Thai Avrupa Kupasında madalya kazanan sporcularımız da millilik kontenjanından ilimizi temsil etme hakkı kazanarak, İl kontenjanımızı 3 e çıkardı. 
Muay Thai Sporunun Türkiye’deki gelişimine paralel olarak İlimizde de müthiş bir gelişme gösteren branşda, lisanslı sporcu sayısı 5 yılda 1057 oldu. Milli sporcu sayısı 10 u geçti.
Müsabakalar sonucunda kategorilerinde derece elde eden sporculara, ödüllerini veren İl Müdürümüz Lokman ARICIOĞLU, müsabakalara katılan sporcuları tebrik ederek, başarılarının devamını diledi.