Balıkesir Valiliğimiz himayelerinde; Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüz ve İl Milli Eğitim Müdürlüğünün ortak organizasyonu olan okul spor faaliyetlerinin birinci dönem toplu ödül töreni Şehit Turgut Solak Spor Salonumuzda gerçekleştirildi. Törende başarılı olan sporculara madalya ve kupaları verildi.
Sn. Valimiz Ersin YAZICI ‘’ Çocukların zamanını en iyi şekilde değerlendirmek ve planlı yaşamayı sağlamasını öğretmek için spor merkezlerinin kapılarını sonuna kadar açtık. Sağlıklı yaşam için spor şart. Bu nedenle biz öğrencilerimizin spor yapmasına büyük önem veriyoruz. Spor, okul başarısını olumlu etkiliyor.  Kapsamlı araştırmalar, sporun sadece başarıyı değil, disiplin anlayışını da beraberinde getirdiğini ortaya koyuyor. Öğrencilerimize yatkın oldukları, kabiliyetlerinin uygun olduğu sporları yaptırmak için, tesis, malzeme ve diğer her türlü maddi ve manevi imkânlarımızı sunuyoruz. Bu noktada çocuklarımızın yetişmesinde emeği olan, bugünlere gelmelerini sağlayan başta değerli anne ve babalarına, öğretmenlerine, onları yetiştiren antrenörlerine, okul müdürlerine, İl Gençlik ve Spor Müdürlüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerine teşekkür ediyor, hepinizi tekrar kutluyorum’’ dedi.
7 branş ve 22 kategoride gerçekleşen ödül törenine, 82 okul takımı ve 612 sporcu katıldı.
Dereceye giren takımlara ödüllerini, Valimiz Sayın Ersin YAZICI, değerli İl Protokolü, İl Müdürümüz, Şube Müdürlerimiz, okul müdürleri ile öğretmenleri tarafından verildi. 
Ödül töreninde konuşan Gençlik ve Spor İl Müdürü Lokman ARICIOĞLU, “Müsabakalara katılan okullarımızı, sporcu öğrencilerimizi, öğretmenlerimizi ve emeği geçen herkesi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum” dedi.
Tören, hatıra fotoğrafının çekilmesi ile sona erdi.