Geleceğimizin teminatı çocuklarımızın sağlıklı gelişimleri için verdiğimiz destekler sürüyor. “Doğru Hamlede Buluşalım” satranç projesi ile yeni eğitim öğretim yılında ilkokul 1. Sınıfta okuyan 4612 öğrencimize satranç eğitimi verilmeye devam ediyor.
Karesi ilçemizde Sporda Yetenek 10’la Gelecek Projemize destek veren Karesi Kaymakamlığı, Karesi Belediyesi, Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Türkiye Satranç Federasyonumuzun işbirliği ile “Doğru Hamlede Buluşalım“ satranç projesi hayata geçirilerek, 2017-2018 eğitim öğretim yılında İlkokul 1.sınıfta eğitim gören 2.342 öğrencimize satranç takımı ve eğitim kitapçığı dağıtılıp, Satranç Öğretme Eğitimi alan sınıf öğretmenler ve uzman antrenörler tarafından okullarda öğrencilere haftada 1 gün, 2 saat kendi sınıflarında eğitim verilmiştir.
 2018-2019 eğitim öğretim yılında ise  merkez ve kırsal mahalle okullarında ilkokul 1. sınıf öğrencilerimize Satranç takımları dağıtılarak, 1. ve 2.sınıfta eğitim gören toplam 4 bin 612 öğrencimize kendi sınıflarında haftada 1 saat satranç eğitimi ders olarak verilmeye devam edilmektedir.
Ayrıca, proje kapsamında eğitim gören öğrenciler nisan ayında yapılacak olan Satranç Şenliğinde kendi aralarında yarışarak, turnuva heyecanı yaşayacaklar.