Balıkesir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün koordinasyonunda düzenlenen “Gençlik Şühedanın İzinde” sloganıyla tüm yurtta olduğu gibi ilimizde de “Sarıkamış Şehitlerini Anma Programı” düzenlendi. 
Sarıkamış Harekatı’nın 104. yılı anma etkinlikleri, ‘Gençler Sabah Namazında Buluşuyor’ programıyla başladı. Yıldırım (Eski) Camii’nde sabah namazının kılınması ile başlayan anma programında, Sarıkamış Şehitleri ile ilgili vaaz, tesbihat ve duanın ardından çorba ikramında bulunuldu. İl Protokolünün yanısıra genci ve yaşlısıyla yoğun katılım gösteren vatandaşlarımız, Osmanlı Ordusunun Rus işgali altındaki toprakları kurtarmak için başlattığı ve binlerce askerin şehit olduğu Sarıkamış Harekatı’nın 104. Yılı dolayısıyla Zağanos Paşa Camii Önünde bir araya geldi. Bugünün ruhuna uygun şekilde soğuk hava ve güzel kar yağışı altında yüzlerce kişi, ellerinde Türk bayraklarıyla Kurtdereli Spor Salonu’na yürüyüş gerçekleştirdi. 
Mehteran eşliğinde süren yürüyüşe Sayın Valimiz Ersin Yazıcı, Milletvekili Adil Çelik ve İl Protokolünün yanısıra, gazilerimiz, izciler, öğrenciler, gençler ve vatandaşlar katıldı.
Kurtdereli Spor Salonu Önündeki Program ise Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Kur’ân-ı Kerim tilaveti’nin ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yapıldı. 
Sarıkamış Harekatı’nın 104. Yılında Sarıkamış şehitlerimizi anmak ve bu kahramanlık destanını halkımıza tekrar hatırlatmak, şehit düşen şühedanın ruhunu gençlere aşılamak istediklerini vurgulayan Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Lokman Arıcıoğlu; “Bu vatanın vatan kalması için şehit düşenleri rahmetle anıyoruz. Sarıkamış, Çanakkale, Kurtuluş Savaşı bu vatanı vatan kılmak için birer örnektir” dedi. Arıcıoğlu, gençlerin bugün şühedanın izinden giderken göstermiş olduğu milli şuurun çok önemli olduğunu vurgulayarak, gençlerin millet olma şuurunu 15 Temmuz'da da gösterdiğini hatırlattı.
Vatan için gözünü kırpmadan şehit olanları asla unutmayacaklarını belirten İl Müdürümüz Lokman Arıcıoğlu, şunları kaydetti: 
“Sarıkamış Harekâtı, memleketimizin dört bir yanından, kutsal bildiği değerler uğruna canını feda etmekten çekinmeyerek vatan sevdasıyla vazifeye koşan Mehmetçiğin ölümsüzlük destanıdır. Allahuekber Dağları’nın -40 dereceyi bulan soğuğunda donarak şehadete yürüyen Mehmetçikler, bu toprakların nasıl vatan olduğunu gösteren ölümsüz bir destanın yiğitleri olarak tarihteki yerlerini aldılar. Kefenleri  kar olan şehitlerimizin Türk milletinin gönlündeki yeri her zaman derin olup, emanet ettikleri miras en kıymetlimizdir. Sarıkamış Harekâtı, düşmanın silahı yerine, gökten kurşun olup yağan karın ve bir bıçak kadar keskin ayazın dağladığı sinelerini vatana siper eden, sevdikleri yerine soğuk vatan toprağına sarılıp kefen olarak bembeyaz karlara bürünen ve tarihe vatana adanmışlık abidesi olarak geçen kahraman Mehmetçiklerin yazdığı büyük destanıdır. Ruhları Şad Olsun..
Bu anma günü münasebetiyle, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, kahraman silah arkadaşlarını, vatan, millet ve bayrak sevgisiyle cepheden cepheye koşan ve bu uğurda hayatlarını feda eden aziz şehitlerimizi, ebediyete irtihal etmiş kahraman gazilerimizi rahmet ve şükranla anıyor, hayatta olan gazilerimize, şehit ve gazilerimizin değerli aile ve yakınlarına, 15 Temmuz’da hainlere fırsat vermeyen kahramanlarımıza sağlık ve afiyet diliyorum. ”