14 Aralık’ta Antrenörlük Gelişim Semineri ile başlayan kurs 17-28 Aralık’ta 1. Kademe Antrenörlük Kursu’na 70, 15-28 Aralık 2. Kademe Antrenörlük kursu’na ise 50 kişinin katılımıyla tamamlandı. Şehit Turgut Solak Eğitim ve Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen Antrenörlük Gelişim Semineri ve 1. ve 2. Kademe Antrenörlük kurslarına katılan genç eğitmen adayları, teorik ve uygulamalı aldıkları eğitimler sonunda sertifika almaya hak kazanacak.
Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Lokman Arıcıoğlu, Şehit Turgut Solak Eğitim ve Toplantı Salonu’nda antenör, eğitmen ve 120 antrenör adayını ziyaret ederek, kursiyerlere başarılar diledi. 
Türkiye Vücut Geliştirme Fitness ve Bilek Güreşi Federasyonu Asbaşkanı ve Fitness Antrenörü İhsan Görmez; “Spor  ve gençlik için imkanları ölçüsünde her türlü maddi ve manevi destekle, bize bu kurslarda bilgilerimizi aktarma imkanı verildiği için çok teşekkür ediyoruz.” diyerek Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Lokman Arıcıoğlu’na plaket takdim etti. Karesi Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Adem Özalp’e, Karesi Belediye Spor Müdürü Yahya Akduman’a ve Vücut Geliştirme ve Fitness İl Temsilcisi Tansu Akkaya’ya da spora ve sporcuya verdiği destekten dolayı teşekkür plaketi takdim edildi.
Gençlik ve Spor İl Müdürü Lokman Arıcıoğlu; yaptığı açıklamada “Spor altyapısının en önemli öğelerinden antrenörlerimizin sayısının artması ve tüm Fıtness salonları antrenörsüz kalmasın istiyoruz. İlimizde eğitim ve kurs çalışmalarımıza önem veriyoruz. Kursa katılan tüm kursiyerlerimize başarılar diliyorum." dedi.