Balıkesir’de 2022-2023 Eğitim-Öğretim sezonu Okul Sporları faaliyetleri çeşitli branşlarda il birincilikleri ile devam ediyor. 
Balıkesir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından organize edilen okul sporları müsabakalarında merkez ve tüm ilçelerdeki okul takımları farklı kategori ve branşlarda İl Birinciliği için ter döküyor. Okul Sporları İl Birinciliği birinci dönem müsabakaları farklı kategorilerde, Spor Tırmanışı, Eskrim, Bilek Güreşi, Dart, Atletizm, Yüzme, Badminton, Karate, Bocce, Kickboks, Masa Tenisi, Judo, Güreş, Taekwondo, Muay Thai, Floor Curling branşlarında tamamlanmıştı. Farklı branşlarda tamamlanan müsabakaların ardından gerçekleştirilen ödül töreni ile başarılı sporculara madalyaları, takımlara ise kupaları verildi. Ülkemizde yaşanan büyük deprem felaketi nedeniyle ara verilen Okul Sporları İl Birinciliği müsabakaları tüm hızıyla sürüyor. Boks, Tenis, Judo, Oryantiring, Badminton, Satranç, Masa Tenisi, Atletizm, Jimnastik, Halk Oyunları, Taekwondo, Okçuluk, Softbol, Triatlon, Bisiklet, Geleneksel Türk Okçuluğu, Yüzme, Bilardo, Yelken branşlarında ise karşılaşmalar devam ediyor. Takım ve Ferdi olarak Minikler, Küçükler, Yıldızlar, Gençler kategorilerinde sporcular başarılı olabilmek için birbirleriyle kıyasıya mücadele ediyor. 
Okul Sporları İl Birinciliği müsabakaları sonrası turnuvalara katılımın yoğun olmasından dolayı duydukları memnuniyeti dile getiren Balıkesir Gençlik ve Spor İl Müdürü Adem Özalp, “İl Birinciliğine katılım gösteren öğretmenlerimize, sporcularımıza, idarecilerimize teşekkür ederiz. İlimizi grup, yarı final ve Türkiye Birinciliği yarışmalarında temsil edecek takımlarımıza başarılar dileriz.” dedi.