Balıkesir Valisi Hasan Şıldak, üniversite öğrenimi için Balıkesir’e gelen gençleri bilgilendiren ve yönlendiren stantları ziyaret etti. 
Balıkesir Üniversitesi ve Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesinde eğitim görecek gençler Balıkesir’e gelmeye devam ediyor. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından otogar, il merkezinin farklı noktaları ve Bandırma ilçesinde oluşturulan stantlarla gençleri karşılayarak bilgilendirme ve yönlendirme yapılıyor. Balıkesir Gençlik Merkezleri gönüllü gençleri ve lider gençleri, kayıt yaptırmak üzere Balıkesir’e gelen üniversitelileri, açtığı bilgilendirme standları ile karşılayarak kayıt işlemlerinden, konaklama bilgilerine kadar birçok konuda yardımcı oluyor. 
Gençlik Spor İl Müdürlüğü tarafından Otobüs Terminali ile Ali Hikmet Paşa Meydanında oluşturulan stantları ziyaret eden Vali Şıldak, öğrencilerin Valilik ve Kaymakamlıklardaki Açık Kapı Birimlerine de yönlendirildiğini söyledi. Öğrencilere gerekli desteğin sağlandığını, barınma ve konaklama konusunda devletin onları yalnız bırakmadığını ifade eden Vali Hasan Şıldak “Bu yıl Balıkesir’de üniversite eğitimlerine başlayacak ya da eğitimlerini sürdürecek olan gençlerimizle beraberiz. Şehrimizde bulunan iki üniversitemizde 50 bine yakın gencimiz öğrenim görüyor. Gençlik Spor Bakanlığımız ve İçişleri Bakanlığımız bu yıl gençlerimizin sağlıklı ve güvenli koşullarda barınma imkanları kendilerine sağlanarak en huzurlu ortamlarda bulunmaları, öğrenim hayatlarını bu şekilde devam ettirebilmeleri için bütün Valiliklerimizden gerekli önlemlerin alınması istendi. Biz de iki aydır bu sürece hazırlanıyoruz. İlimizdeki öncelikle Gençlik ve Spor Bakanlığımıza bağlı yurtlarımızdaki yatak kapasitesini artırdık. Bu kapasiteyi 7 binlerden 10 binin üzerine çıkardık. Yani yüzde 30’un üzerinde bir artışla gençlerimiz daha çok barınma imkanına kavuşmuş oldu. Buna ilave olarak özel yurt ve pansiyonlarda da bir artışa gittik. Yine İlimizde 400’ün üzerinde özel yurt ve pansiyon kapasitesini artırdık. İl merkezinde bir oteli kiralayarak Gençlik ve Spor Bakanlığımızın sistemine tanımlanmasını ve bu şekilde buraya da yerleştirme yapılmasını sağladık. Basri Otel şu anda yurt olarak hizmet veriyor. Bu otelimizde 338 yatak kapasitesi oluştu.” ifadelerini kullandı.
Standları ziyaret eden Balıkesir Valisi Hasan Şıldak’a eşlik eden Gençlik ve Spor İl Müdürü Lokman Arıcıoğlu ise gençlere “Evinize Hoş geldiniz. 2022-2023 eğitim ve öğretim yılında başta yurtlarımız olmak üzere, tüm tesislerimiz ve imkanlarımızla sizler için hazırız. Yeni sezonun hayırlı olması temennilerimle eğitim hayatınızda başarılar dilerim” dedi.
Vali Şıldak Otobüs Terminalinin ardından Ali Hikmet Paşa Meydanında öğrencileri karşılayan, geçici ve kalıcı konaklama gibi sorunlarına hızlıca yanıt veren stantlarda öğrencilerle sohbet etti. Onlara başarılı bir yıl dileğinde bulundu. Yükseköğrenimleri için Balıkesir’e gelen öğrenciler de duygularını paylaştı. Bir vali tarafından karşılanacaklarını tahmin etmediklerini söyleyen üniversite öğrencileri Balıkesir’de barınma imkanlarının fazla olmasından dolayı duydukları memnuniyeti anlattılar.
Vali Hasan Şıldak daha sonra Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından kiralanarak Hasan Basri Çantay Erkek Yurdu E Blok’u olarak gençlere yurt hizmeti veren Basri Otel’de, Hasan Basri Çantay Yurdu Ana Binasında ve Balıkesir Kız Yurdunda öğrenci ve velilerle bir araya geldi. Vali Şıldak son olarak Çağış Yerleşkesi içinde yapımı devam eden yurt inşaatında incelemelerde bulundu, yetkililerden bilgi aldı.