Yüzmede kulaçlar Ayvalık’ta atıldı. Kuva-yı Milliye Şehri Balıkesir’in Kurtuluşunun 100. Yılı spor etkinlikleri kapsamında düzenlenen Balıkesir Açık Su Yüzme Şampiyonası nefes kesen mücadelelerle sona erdi.
15 Eylül Ayvalık’ın düşman işgalinden kurtuluşunun yıl dönümünde gerçekleştirilen şampiyonada, Ayvalık Paşalimanı Koyu Plajı’nda açık hava, deniz suyu, güneş; yüzme sporuyla buluştu. Gençlik ve Spor Bakanlığı, Balıkesir Valiliği, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Ayvalık Belediyesi ve Türkiye Yüzme Federasyonu organizasyonu işbirliğiyle hazırlanan şampiyonaya 512 sporcu katıldı. Şampiyonada Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, Gençlik ve Spor İl Müdürü Lokman Arıcıoğlu, sporcu ve aileleri yalnız bırakmadı. 
Balıkesir Gençlik ve Spor İl Müdürü Lokman Arıcıoğlu, “Biz bu organizasyonla spor turizminin geliştirilmesini hedefliyoruz. Balıkesir’in Körfez bölgesine yeni sportif tesisler de kazandırmak bu bölgede sportif etkinlikleri arttırarak, bu tür sportif faaliyetlerle o bölgede katkılar sağlamak istiyoruz. İnşallah burada, yarı maraton, triatlon gibi farklı yarışmaları da gerçekleştirmeyi düşünüyoruz. Balıkesir’in tüm coğrafyası gibi Ayvalık’ı da çok önemsiyoruz. Yarışmanın düzenlenmesinde katkıları olan Büyükşehir Belediyemize, Ayvalık Belediyemize ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Katılan bütün sporcularımızı kutluyorum.” dedi.
Ayvalık/Balıkesir Açık Su Yüzme Şampiyonası ödül töreni ile sona erdi.