Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından düzenlenen “Biz Anadoluyuz” projesi kapsamında gönüllü ve lider gençlerimiz tarihi ve kültürel mirasımızı tanımak ve gönüllülük bilincini artırıcı faaliyetlerde bulunmak üzere Bursa’ya gitti.
İller arası kardeşlik köprüsünün kurulmasını amaçlayan “Biz Anadoluyuz” projesi kapsamında çok sayıda genç 3 gün boyunca Bursa’nın tarihi ve kültürel yerlerini ziyaret ettiler.
Bu projeyle kentte misafir edilen gençler, Gölyazı Ağlayan Çınar, Cumalıkızık Gezisi, Tekne turu, Tophane,  Ulu Cami, Emir sultan Camii, Yeşil Camii ve Yeşil Türbe, Atatürk Evi, Karagöz Hacivat Müzesi, İnkaya Tarihi Çınar, Uludağ, İznik, Ayasofya Camii, Sur Gezisi, Müzeler ile hayvanat bahçesini ziyaret etti. Ardından 3 günlük programın son gününde öğrencilerimiz Vali Yakup Canbolat’ı ziyaret etti.
Gençlerimizin tarihi ve kültürel mirasımızı tanımaları ve gönüllülük bilincini artırıcı ve özendirici faaliyetlerde bulunmaları amacıyla gerçekleştirilen bu proje hakkında konuşan Gençlik ve Spor İl Müdürü Lokman Arıcıoğlu, “Biz Anadoluyuz projesi kapsamında Payitaht şehri Bursa, yaşayan tarihi ile gençlerimize tanıtılıyor. Bu projenin Bursa ve Balıkesir arasında bir gönül köprüsü oluşturmasını diliyorum. Bursa’da bulundukları süre içerisinde Bursa’nın tarihi, kültürel ve doğal güzelliklerini görme fırsatı yakalayarak bazı sosyal sorumluluk faaliyetlerinde bulundular. Bu yaşlarda bu tür faaliyetler, gençlerimizin geleceğinin inşası açısından önem arz ediyor. Bursa Valiliği, Bursa Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ve destekleriyle gençlerimizin yanında olan herkese teşekkür ediyorum. ” diye konuştu.