Vali Vekili Mitat Gözen, Milletvekili Yavuz Subaşı, Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Altıeylül Belediye Başkanı Hasan Avcı, Karesi Belediye Başkanı Dinçer Orkan, Efsane Atletimiz İsmail Akçay, Milli Boksörümüz Ali Eren Demirezen ve Gençlik ve Spor İl Müdürü Lokman Arıcıoğlu’nun katılımlarıyla Gençlik ve Spor Bakanımız Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu'nun canlı yayın bağlantısıyla katıldığı Avrupa Spor Haftası'nın açılışını gerçekleştirdik.
Törende açılış konuşmasını yapan Balıkesir Gençlik ve Spor İl Müdürü Lokman Arıcıoğlu, bu ve benzeri etkinliklerle şehrin hem nitelikli spor komplekslerini hem sporcularını öne çıkarmak istediklerini söyledi. 50. Yıl Spor Parkını modernize ederek halkımızın hizmetine sunduklarını belirten Arıcıoğlu “Burası 70’li yıllarda yapılan bir tesis. İçerisinde yüzme havuzu, gençlik merkezi, spor sahası, spor alanları ile güzel bir kompleks haline geldi. Akşamları burayı hınca hınç dolduran, buradan istifade eden yüzlerce gencimiz, sporcularımız, halkımıza teşekkür ediyorum. İnşallah bundan sonraki süreçlerde de böyle büyük organizasyonlarda bir araya geliriz ki şehrimizin sporcularını, gençlerini ve spor komplekslerini ön plana çıkarmış oluruz.” dedi. 
Daha sonra Türkiye'nin ağır sıklet Milli boksörü Balıkesirli Ali Eren Demirezen, törene katılan sporculara Atatürk'ün "Cumhuriyet; fikren, ilmen, fennen, bedenen kuvvetli ve yüksek karakterli muhafızlar ister" sözlerini hatırlatarak, bu ülkenin genç sporcuları olarak Türk bayrağını ve Türkiye'yi en iyi yerlerde temsil etmeye devam edeceklerini söyledi. 
AK Parti Balıkesir Milletvekili Yavuz Subaşı'da hükumet olarak 18 yıldır spora yaş ve engel grubuna bakmadan destek verdiklerini ve sporu tabana yaymak adına çalışmalar yaptıklarını söyledi. Milletvekili Subaşı sözlerini şu şekilde sürdürdü: "Sporu tabana yayarak 18 yıldan beri gerek belediyelerimiz aracılığıyla gerek bakanlık aracılığı ile spor yapmak isteyen her yaşta her kim varsa bugüne kadar destek verdik. İnşallah bu çalışmalar gençlerimizin zeki olmalarına, ahlaklı olmalarına ve hayatlarını bu temel ilkeler çerçevesinde baz almalarına sebep olacak." dedi. 
Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz da, törende yaptığı konuşmada genç yaşta yapılan sporun ileriki yaşlarda sağladığı faydalarından bahsetti. Belediyeler olarak spor yapan herkesin yanında olduklarını ifade eden Başkan Yılmaz, "Hayatta yenmeyi yenilmeyi öğreten spordur. Yenme ve yenilme arasındaki o kardeş dediğimiz o duydu işte bu müsabakalarda beraber yaptığınız sporlarda ortaya çıkıyor. Biz Büyükşehir Belediyesi ve İlçe Belediyeleri olarak her zaman sizin yanınızdayız." dedi. 
İnsanlığın sağlığın önemini daha iyi anladığı bir dönemden geçtiğini vurgulayan Vali Vekili Mitat Gözen, "Serbestçe birlikte spor yaptığımız günlerin özlemi içerisindeyiz. Devletimiz bizlere spor alanında önemli hizmet ve altyapılar sunuyor. Bu hastalığı def eder etmez hep birlikte bu tesislerde spor yapacağız. Sevgili gençler; kendiniz, şehriniz ve ülkeniz için hayalleriniz olsun, ülküleriniz olsun. Bu hayalleriniz içerisine de bir sporu da ömür boyu yapmayı mutlaka yerleştirin" açıklamasında bulundu.
Konuşmaların ardından Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, canlı yayınla Balıkesir'e bağlanarak protokol üyelerine ve genç sporculara seslendi. Avrupa Spor Haftası kapsamında daha sonra alana kurulan sahnede gün boyu farklı branşlardaki sporcular gösteri yaptılar. Ayrıca törene katılan tüm sporculara Balıkesir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünde hazırlanan "Spor Kenti Balıkesir" madalyaları takdim edildi.