Avrupa Spor Haftası, 23-30 Eylül tarihlerinde 81 ilde olduğu gibi Balıkesirde’de Ankara ile canlı yayın bağlantılarıyla çeşitli etkinlikler ile kutlanacak.
Gençlik ve Spor Bakanımızın teşrifleri ile 81 ilde eş zamanlı ve canlı yayın olarak yapılacak Avrupa Spor Haftası kapsamındaki etkinlikler Ankara merkezli Anıttepe Spor Kompleksinde başlayacak. İlimizde de saat: 10:30’da 50. Yıl Spor Parkımızda başlayacak etkinlikler, program sunumu ve açılış konuşmalarının ardından canlı yayın bağlantılarıyla devam edecek. Sahne etkinlikleri ile Gençlik ve Spor Bakanlığımızca spor kültürünün tabana yayılması adına uygulamaya konulan; Sportif Yetenek Taraması Testi, Yüzme Bilmeyen Kalmasın, 10 Bin Pota, Koşabiliyorken Koş, Sosyal Medyadan Sosyal Meydana gibi birçok başarılı projenin tanıtımı da yapılacak. Bisiklet, Halk Oyunları, Taekwondo, Aerobik, Floor Curling, Yüzme, Basketbol, Boks, Dart, Okçuluk, Langırt, Masa Tenisi, Tenis, Badminton v.b. spor gösterileri ile Balıkesir’in de spor şehri olma yolunda sağlam adımlarla ilerlediği gösterilmiş olacak.
Gençlik ve Spor Bakanlığımız bünyesinde ve federasyon koordinesinde her yıl düzenlenen "Avrupa Spor Haftası" projesi, çok sayıda farklı spor aktiviteleriyle, her yaştan bireyi bir araya getirerek hareket bilincini arttırmayı amaçlıyor.
Avrupa Spor Haftası kapsamında "Ulusal Herkes İçin Spor ve Sağlık Günleri", Ankara Anıttepe Spor Kompleksi'nde saat 10.30'da açılış töreni ile başlayacak, 81 ilde eş zamanlı olarak Valilikler ve Gençlik ve Spor İl Müdürlükleri işbirliğinde devam edecek.

Bu etkinlikler kapsamında Sayın Bakanımız Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Balıkesir’in de içinde bulunduğu toplam 9 il ile canlı bağlantı sağlayacaktır. Bu iller: İstanbul, Antalya, Balıkesir, Manisa, Şanlıurfa, Sivas,  Gaziantep, Samsun ve Tunceli. Ankara Anıttepe Spor Kompleksinde saat 11.00 itibari ile 50. Yıl parkından eş zamanlı canlı yayın gerçekleşecek.

Etkinlikler, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına karşı alınan önlemler kapsamında, sosyal mesafe, maske kullanımı ve hijyen kuralları gözetilerek düzenlenecek, "Ulusal Herkes için Spor ve Sağlıklı Yaşam" sloganı ve #beactive hashtag ile sosyal medya uygulamalarımızdan anlık olarak paylaşılacak.