19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Lokman Arıcıoğlu’nun Atatürk Anıtı’na çelenk sunmasıyla ilimizde başladı. Covid19 tedbirleri gölgesinde çelenk sunma programında ilk olarak, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve şehitlerimiz için 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı söylendi. 
Koronavirüs (Covid-19) tedbirleri kapsamında düzenlenen tören Atatürk Anıtı önünde Bakım Mühimmat Okulu ve Eğitim Merkezi Bölge Bando Komutanlığı bandosu eşliğinde gerçekleştirildi. Çelenk sunma törenine, Altıeylül Belediye Başkanı Hasan Avcı, Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Lokman Arıcıoğlu, ilçe ve şube müdürlerimiz, sınırlı sayıda antrenörler ve gençlik liderlerimiz katıldı. 

20 İLÇEDEN 20 GENCİMİZLE BULUŞTUK
Sabah 10.30’da 20 ilçemizden 20 gencimiz, milli atlet ve sporcularımızla, Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz,  Milli Eğitim Müdürümüz Yakup Yıldız ve İl Müdürümüz Lokman Arıcıoğlu ile birlikte telekonferans görüşmesi gerçekleştirildi. Online buluşmamızda, tüm ilçe gençlerimize söz hakkı verilerek, duygu ve düşünceleri alındı. Gençlerimiz canlı performanslarıyla bayramlarını kutladılar. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nda; Balıkesirli Milli Sporcular ve 20 ilçenin Gençlik Meclisi Temsilcileriyle video konferansta bir araya gelen Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, gençlere pandemi süreci sonunda yeniden bir etkinlikte bir araya gelme sözü verdi.
Gençlerle böyle anlamlı ve özel bir günde bir araya gelmekten mutluluk duyduğunu belirten Gençlik ve Spor İl Müdürü Lokman Arıcıoğlu tüm gençlerin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutlayarak şu ifadelere yer verdi: “Bu yıl Covid 19 tedbirleri dolayısıyla bayramımızı evlerimizden kutluyoruz. İnşallah önümüzdeki yıl bu yılındaki de eklenerek çok daha coşkulu bir şekilde hep birlikte kutlayacağız. Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanımızın da bir eğitimci olması bizim için büyük bir şans. Her zaman bizim ve sporcularımızın yanında olarak bizlere destek veriyorsunuz. Balıkesirimizin milli sporcularını gençlerimizle bir araya getirdiğiniz için çok teşekkür ediyorum. İnşallah daha güzel yarınlarda yeniden bir arada olacağız.”

İSMAİL AKÇAY’A BAYRAM KUTLAMASI
Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Lokman Arıcıoğlu, Efsane Atletimiz İsmail Akçay'ı evinde ziyaret etti. Akçay’ın bayramını ve kandilini kutlayan Arıcıoğlu, Sayın Bakanımızın hediyelerini takdim etti.

ÇAMLIK TEPESİNDE KOREOGRAFİ
Kutlamalar gün boyu tüm ilçelerde de çeşitli etkinliklerle devam etti.  Büyükşehir Belediyesi’nin prestij projeleri arasında yer alan Çamlık Tepesi Rekreasyon alanında düzenlenen koreografiyle gençlerin bayramı kutlandı. Motosikletler ve klasik araçlardan oluşan gruplar '19 Mayıs' yazarak ay yıldız görseli oluşturdu. Gruplar daha sonra şehir merkezinde konvoy yaptı.

STADYUMLAR IŞIKLANDIRILDI
Atatürk'ün Samsun'da istiklal meşalesini yaktığı 19 Mayıs'ın 101'inci yıldönümü etkinlikleri kapsamında saat 19.19'da tüm Türkiye’de olduğu gibi Atatürk Stadyumu ışıklandırılarak, ses sistemlerinden yayın yapıldı ve İstiklal Marşı okundu. Tüm yurt müdürlüklerimizde de aynı saatte İstiklal Marşı okundu. Sokağa çıkamayan vatandaşlarımız saat 19.19'da İstiklal Marşı'nı söyleyen milli sporculara, balkon ve pencerelerden eşlik ettiler.