İtalya’nın başkenti Roma’da düzenlenen Avrupa Güreş Şampiyonasında Grekoromen Stilde ikinci gün, Balıkesir Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) öğrencisi Milli Güreşçimiz Kerem Kamal tüm rakiplerini yenerek finale yükseldi. 
60 kg Kerem KAMAL ilk turda Ukraynalı Zhora Abovian’ı 6-2, Çeyrek Finalde güçlü rakibi Rus Zhambolat LOKYAEV’i 6-1 yenerek yükseldiği yarıfinalde Gürcü Amiran SHAVADZE’Yİ (9-0) sayı tuşuyla yenerek finale yükseldi. Güreşçimiz bugünkü finalde Gençler Avrupa şampiyonu Ermeni rakibi Gevorg GHARİBYAN ile Altın Madalya için karşılaşacak.
Milli güreşçimiz Kerem Kamal, İtalya'da düzenlenen Avrupa Şampiyonası'nda altın madalya alarak idol olarak gördüğü Rıza Kayaalp'in izinden gitmek istediğini söyledi. 
"Altın madalyayı hedefliyorum"
İtalya'daki şampiyonanın olimpiyat için de prova olacağını aktaran Kerem Kamal, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Bu sene ikinci kez Avrupa Şampiyonası'nda yer alacağım. İnşallah, geçen senenin üstüne koyarak bu sefer altın madalyayı hedefliyorum. Mart ayında da olimpiyat elemeleri var. Bir nevi onun provası olacak. 7-8 aydır bu anı bekliyoruz. Artık olimpiyatlara 6 ay kaldı. Macaristan'da yapılacak olimpiyat elemelerinde vizeyi alıp en büyük hayalimi gerçekleştirmek istiyorum."
Avrupa Güreş Şampiyonası’nın üçüncü gününde bugün grekoromen stil 60, 67, 72, 82, 97 kiloda repesaj ve final müsabakalarının yanı sıra kadınlarda da 50, 55, 59, 68, 76 kiloda eleme, çeyrek ve yarı final müsabakaları yapılacak.