Balıkesirimizin ev sahipliğinde gerçekleşen CEV U17 Kızlar Avrupa Şampiyonası Balkan 1. Ön Eleme Turu Maçları’nda bugün final karşılaşmaları oynandı. Türkiye ile Sırbistan karşılaşmasında turnuvanın şampiyonu Sırbistan oldu. 
U17 Kız Milli Takımımız, Balkan Şampiyonası’ndaki dördüncü ve son maçında Sırbistan ile şampiyonluk karşılaşmasına çıktı. 
17 Yaş Altı Kızlar Voleybol Milli Takımımız, Balkan Şampiyonası'na galibiyetlerle devam ediyor. Kurtdereli Spor Salonumuzda, Türkiye Voleybol Federasyonu, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve diğer paydaşlarımızla ortaklaşa düzenlediğimiz organizasyonda bugün U17 Kız Milli takımımız Sırbistan ile karşı karşıya geldi. 
Balıkesir’de düzenlenen 2020 CEV 17 Yaş Altı Kızlar Avrupa Şampiyonası Elemeleri Balkan Şampiyonasında mücadele eden 17 Yaş Altı Kız Milli Takımımız, turnuvadaki dördüncü maçında Sırbistan’a 3-0 mağlup oldu. Balkan Şampiyonasında 3. Romanya, 2. Türkiye, 1. İse Sırbistan oldu. Romanya takımının bronz madalyasını Büyükşehir Belediyespor Başkanı İrfan Sarıgül, Türkiye Milli takımımızın gümüş madalyası Gençlik ve Spor İl Müdür Vekili Halil İbrahim Koyuncu ve Şampiyon Sırbistan takımının altın madalyası ASKF Başkanı ve Türkiye Voleybol Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Metin Mengüç tarafından verildi. TVF Başkanı Mehmet Akif Üstündağ takım kaptanlarına hediyelerini takdim etti. 
Kurtdereli Spor Salonu’nda oynanan mücadelede taraftarının desteğini arkasına Millilerimizin müsabakalarını İlimiz Protokolü, TVF Başkanı Mehmet Akif Üstündağ ve TVF Yönetim Kurulu Üyeleri de tribünden takip etti.
17 Yaş Altı Kız Milli Takımımız, 2020 CEV 17 Yaş Altı Kızlar Avrupa Şampiyonası Elemeleri Balkan Şampiyonası 1. Raunt’ta Bulgaristan, Romanya, Yunanistan ve Sırbistan ile mücadele etti. Millilerimiz, tüm karşılaşmalarını Balıkesir Kurtdereli Spor Salonu’nda oynandı. Gençlik ve Spor Bakanımız Kasapoğlu'nun davetiyle Gönüllü Gençlerimiz sporla buluşarak, Türkiye-Sırbistan karşılaşmasında Milli takımımıza destek için tribündeki yerlerini aldılar.
Avrupa Şampiyonası Balkan Ön Eleme Turu Maçlarında büyük başarı sergileyen başta Milli Takımımıza, Türkiye Voleybol Federasyonuna, Büyükşehir Belediye Başkanlığımıza ve büyük emekleri olan diğer paydaşlarımıza, Kuvay-i Milliye Şehri Balıkesirimizde oynanan maçta Kurtdereli Spor Salonumuzu hınca hınç dolduran millilerimizi yalnız bırakmayan ve büyük destek veren halkımıza çok teşekkür ediyoruz.