İlimizde “Mobil Gençlik Merkezi” ile taşınabilir sportif aletler aracılığıyla gençlerin sporla ve farklı spor dallarıyla tanışması hedefleniyor. Gençlik Merkezleri faaliyetlerine katılma imkânı bulamayan ilçe, köy ve kırsal alanlarda yaşayan ve dezavantajlı gençlerin bu imkânlardan faydalanması amacıyla gerçekleştirdiğimiz proje, ilçe ve köylerimizde yoğun ilgiyle karşılanıyor.
Mobil Gençlik Merkezi Projesi ile gidilen yerlerde gençlerle kültürel, sanatsal ve sportif etkinlik çerçevesinde, şişme oyun alanları, basketbol, voleybol, kort tenisi, dart, okçuluk, matrak, badminton, satranç, mangala, zeka oyunları ve benzeri istasyonlar kurularak şenlik havası içerisinde bu faaliyetlerden gençlerin yararlanması sağlanıyor.
Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Lokman Arıcıoğlu; "Bakanlığımızın gençlik merkezlerinde uygulamaya geçirdiği bir projedir. Bu projede aktiviteler ile birlikte dezavantajlı bölgelere okullara ve köylere çocuklarımıza ulaşıyoruz. Bu mobil gençlik sayesinde gençlerin tanımadığı sportif etkinlikleri ulaştırmayı hedefliyoruz. Gönüllü gençlerimizle gönüllerde biz iz, yüzlerde bir tebessüm bırakmak için ilçe ilçe, köy köy geziyoruz" dedi.