"Bugün Fidan Yarın Nefes" sloganıyla başlayan etkinliğe, yurtlarımızda barınan gençlerimiz, gençlik Merkezlerimizden gönüllülerimiz, sporcularımız ve tüm personelimizle destek verdik. Sporcu ve gençlerimizi Marmara Adasına gemilerle taşıdık. Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı'nın katılımıyla "Bugün Fidan Yarın Nefes" kampanyası kapsamında Balya Akbaş ağaçlandırma sahası ile birlikte toplam 13 ilçemizde fidan dikimi yapıldı. 
Cumhurbaşkanımızın himayesinde, Tarım ve Orman Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü koordinasyonunda başlatılan "Geleceğe Nefes" seferberliği çerçevesinde 11 Kasım saat 11.11'de 11 milyon fidan, Türkiye'nin 2023 noktasında toprakla buluşturuldu. Gelecek nesillerin çevre bilinciyle yetişmesi ve daha yeşil bir Türkiye için 81 ilde eş zamanlı gerçekleştirilen 11 milyon fidan dikimi etkinliğinin startı, Ankara'dan saat 11.11'de verilmesi üzerine Balıkesir’in de farklı noktalarında belirlenen ağaçlandırma sahalarında fidan dikimleri gerçekleştirildi. Balıkesir’de “Geleceğe Nefes” seferberliği kapsamında 377 bin 42 fidan toprakla buluşturuldu.
Balya ilçemizde düzenlenen törenin ardından Vali Ersin Yazıcı ve beraberindekiler Akbaş ağaçlandırma sahasında hazırlanan alanda fidan dikimi yaptı. Dikilen fidanlara can suyu verildi. Gerçekleştirilen programa Vali Ersin Yazıcı, Balıkesir Milletvekilleri Adil Çelik, Belgin Uygur, Pakize Mutlu Aydemir, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Cumhuriyet Başsavcısı Alpaslan Kaplan, Altıeylül Kaymakamı Oktay Kaya, Karesi Kaymakamı Abdulkadir Demir, Balya Kaymakamı Burak Keser, İvrindi Kaymakamı Fatma Turhan Keser, Balıkesir İl Emniyet Müdürü Hasan Onar, Balıkesir İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Tarık Hekimoğlu, Altıeylül Belediye Başkanı Hasan Avcı, Balya Belediye Başkanı Orhan Gaga, İvrindi Belediye Başkanı Yusuf Cengiz, Orman Bölge Müdürü Selim Gurbetoğlu, Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Lokman Arıcıoğlu, kurum amirleri, gençler, öğrenciler, sporcular ve çok sayıda kişi katıldı.
Gönüllü gençlerimizle birlikte fidanları toprakla buluşturan Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Lokman Arıcıoğlu, "Şuna inanıyoruz ki, çevre bilinci ve aynı zamanda tabiat sevgisi çocuklara kazandırabilmemiz çok küçük yaşlarda başlıyor. İlimizin ve ülkemizin bu güzellik mirasının korunarak gelecek nesillere aktarılması için bütün vatandaşlarımıza bu bilincin aşılanması için “Geleceğe Nefes” kampanyası büyük önem taşıyor. Bu sebeple Cumhurbaşkanımızın yürüttüğü milli ağaçlandırma seferberlik günü ve Tarım ve Orman Bakanlığımızın yürüttüğü Geleceğe Nefes Ol kampanyası kapsamında, hem farkındalık oluşturmak için hem de çocuklarımıza rol model olmak için alana indik. Yurtlarımızda barınan gençlerimiz, gençlik Merkezlerimizden gönüllülerimiz, sporcularımız ve tüm personelimizle katıldık. Çocuklarımız da daha yeşil bir dünya için geleceklerine yatırım yaptılar. Gelecekten çok umutluyum" dedi.