Erdek Belediyesi, Erdek Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğümüz ve Bandırma Dağcılık Doğa Sporları İhtisas Kulübü işbirliğiyle düzenlenen ve 550 sporcunun katıldığı Kyzikos (Kapıdağ) Ultra Maratonunda yarışmalar; 4 kategoride yapıldı.
Adını Kapıdağ yarımadasının girişindeki binlerce yıllık Kyzikos antik kentinden alan Ultran maratonda 5, 22, 56 ve 85 kilometrelik parkurlarda dereceye giren sporculara Erdek Cumhuriyet Meydanı'na kurulan platformda ödülleri verildi. Kapıdağ yarımadasının adının uluslararası spor camiasında duyurulması hedeflenen organizasyonun son gününde Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Lokman Arıcıoğlu ile Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Salman Koçu tarafından ödülleri takdim edildi. İlk amacı spor yapmayanları spora teşvik etmek olan Kyzikos Ultra Maratonunun Erdek ilçemizin tanıtımı için de önemli olduğunu ifade eden Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Lokman Arıcıoğlu, etkinliğe katılan tüm sporculara ve katılımcılara teşekkür etti.
Koşabiliyorken Koş projesimiz kapsamında Bandırma Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü çalışanlarımız da maratona katıldı.  İlçe Müdürlüğümüz personelimiz İsmail Güzsoy 22 Km'lik zorlu parkurda koştu. Aynı zamanda Edincikspor sporcusu olan çalışanımız parkuru başarıyla tamamladı.
85 K. kategorisinde erkeklerde Ali Şen ve Ali Düzdaş, bayanlarda Özden Sertkaya, 56 K. kategorisinde erkeklerde Rafet Özcan, bayanlarda Aylin Savacı Armador, 22 K. kategorisinde Mehmet Soytürk, bayanlarda Gülşen Eser, 5 K. Kategorisinde erkeklerde Arslan Çehrelioğlu, bayanlarda İklim Aslan birinci oldu.