Amatör Spor Haftası etkinlikleri kapsamında Balıkesir’in Karesi İlçesi Sanat Sokağı’nda  ‘Sokakta Satranç ve Spor Etkinlikleri’ etkinliği yapıldı.
Etkinliğe, Karesi Kaymakamı Abdulkadir Demir, Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Lokman Arıcıoğlu,Karesi İlçe Milli Eğitim Müdürü Sami Günnü, Karesi Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Adem Özalp, satranç severler ve vatandaşlar katıldı.
Kurulan masalar öğrencilerle dolarken, bazı veliler de çocuklarına eşlik etti.  Vatandaşların ilgisinden memnun olduklarını belirten Karesi Belediye Başkanı Yılmaz; bu etkinliğin sokaklarda, meydanlarda, topluma bu oyunu tanıtabilmek adına kutlandığını, amaçlarının bu oyunu halka tanıtmak, çocukların eğlenceli ve keyifli bir şekilde vakit geçirmesini sağlamak olduğunu belirtti.
Satranç oyununun çocuklar ve gençler üzerindeki olumlu etkilerine vurgu yapan İl Müdürümüz Arıcıoğlu; “Satranç, oyun içinde yapılacak bir hamlenin oyunu nasıl şekillendireceğini, oluşan yeni durumun ne gibi sonuçlar doğurabileceğini bir neden-sonuç ilişkisi içinde ortaya koyar. Bunun sonucunda çocuk, günlük hayatta yapacağı davranışların, satrançta olduğu gibi bazı sonuçları olabileceği gerçeğini kavrar. Satranç onları çevrelerine karşı daha sorumlu olmaya yöneltir.Satranç, bir oyun havası içinde, çocuğu zorlamadan, kendi arzusuyla düşüncesini bir konu üzerinde yoğunlaştırmasını sağlayacağı gibi, konsantre olmalarını da kolaylaştırır.” dedi.