Vücut Geliştirme Dünya Şampiyonası Milli Takım Seçmelerinde, 2018 yılı Türkiye Şampiyonu olan Burak Kabakçı ve Avrupa Bilek Güreşi Şampiyonası’nda Avrupa 1.’si olan Didem Çelik, İl Müdürümüz Lokman Arıcıoğlu’nu makamında ziyaret ettiler.
İl Müdürümüz Arıcıoğlu, tüm bu başarıların hem sporcular hem de ülke adına çok önemli gelişmeler olduğunu belirterek, "Başarılı sporcularımızın sayısının ve başarılarının artmasını bekliyoruz. Daha büyük şampiyonlukların elde edilmesi için gerekli desteği sağlayacağız. Sporcularımızın almış oldukları dereceler ülke sporumuzun gelişmesine ve Balıkesir’in tanıtımına da büyük katkı sağlıyorlar. Biz bu bilinçle birçok sportif, kültürel ve sosyal faaliyetlerin yanında, sporcularımıza da büyük destek veriyoruz. Ben bu başarıyı elde eden sporcumuza, onları çalıştıran antrenörlerine, sporcumuzun ailesine gösterdikleri başarıdan dolayı teşekkür ediyor, başarılarının devamını diliyorum" dedi.
Milli Sporcularımız, il müdürümüze desteklerinden dolayı teşekkür ederek bu desteklerle daha nice madalya ve kupalarla dönme sözü verdiler.
Bilindiği gibi, Karesi Gençlik ve Spor Kulübü Sporcusu ve Karesi Spor okulu Spor eğitmeni Burak Kabakcı, geçtiğimiz ay sonunda yapılan Vücut Geliştirme Dünya Şampiyonası Milli Takım Seçmelerinde, -70 kg kategorisinde birinciliği kazanarak, 2018 yılı Türkiye Şampiyonu olmuştu. Milli Sporcumuz KABAKÇI, 2016 yılında vücut geliştirme ve Fitness şampiyonası ve Avrupa milli takım seçmesinde 70 kg.’da Türkiye 1.si olmuş, Avrupa vücut geliştirme ve fitness şampiyonasında ise Avrupa 3. sü olarak bizleri gururlandırmıştı. 2016 yılında da Türkiye Şampiyonu olan ve akabinde Barcelona’da düzenlenen Avrupa Şampiyonasında 3’üncülük elde eden Burak Kabakçı, Türkiye’yi 7-10 Aralık 2018 tarihinde Yunanistan’da yapılacakDünya Şampiyonası’nda temsil edecek.
Balıkesir Gençlik ve Spor Kulübü sporcumuz Didem ÇELİK ise, Genç Bayan 55 Kg. kategorisinde 2-6 Nisan 2016 tarihlerinde Antalya Türkiye Bilek Güreşi şampiyonasında sağ kol 1. si sol kol 3.sü olarak Avrupa Milli takım seçmesine girdi ve 21-29 Mayıs 2016 tarihinde Romanya’da yapılan turnuvada Avrupa Sağ kol 3. sü olmuştu.