2017-2018 yılı Okul Sporları Geleneksel Çocuk Oyunları Şenliği İl Birinciliği yarışmaları sona erdi.
20 ilçede 2.3. ve 4. sınıfların oynadığı “mendil kapmaca, kaleli yakan top ve yağ satarım bal starım” oyunlarının oynandığı müsabakalarda toplam 16.960 çocuk yer aldı.
Her toplum, kültürünü ve sahip olduğu değerlerini koruma, bu değerleri gelecek nesillere aktarmakla yükümlüdür. Geleneksel çocuk oyunları kültür taşıyıcı-eğitici-öğretici niteliği ile önemli bir yere sahiptir. Geleneksel çocuk oyunları, öğrencilerin yaşamları boyunca kullanacakları temel hareketlerle beraber, aktif ve sağlıklı bir birey olmasını sağlamaktadır.
Dereceye giren öğrencilerime kupa ve madalyalarını Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz Sn. Lokman ARICIOĞLU ve İl Milli Eğitim Müdürü Sn. Yakup YILDIZ takdim etti.
Turnuvanın en centilmen oyuncusuna verilen ödülle beraber, müsabakaların oynanmasında emeği geçen Beden Eğitimi Öğretmenlerimize de İl Müdürümüz Sn. Lokman ARICIOĞLU Teşekkür Belgesi takdim etti.
Mücadele eden tüm okullarımızı, sevgili öğrencilerimizi, değerli öğretmenlerimizi ve heyecanla müsabakayı takip eden tüm velilerimizi tebrik ediyoruz.