Çanakkale Zaferi’nin 103.  yılı etkinlikleri kapsamında, 1915 yılında Çanakkale Savaşları kara harekatında ki kahramanlıklarıyla destanlaşan 57.Piyade Alayı şehitleri başta olmak üzere Çanakkale ve Tüm Şehitlerimizi anmak ve onları yad etmek için ‘’Yeniden Diriliş Aynı Ruhla Çanakkale’deyiz’’ programı gerçekleştirildi. Programda Vali Yardımcımız Sayın İsmail Demirhan, Garnizon Komutanımız Hava Pilot Tuğgeneral Sayın Kemal Turan, Büyükşehir Belediye Başkan Vekilimiz Sayın Cemal Kocataş, Kurum müdürlerimiz, Şehit yakınlarımız, Gazilerimiz ve Gençlerimiz bir aradaydılar. 
Program, İmam Hatip Camii’nde sabah namazının kılınmasıyla başladı. Sabah namazının ardından Yarma Çorbası ikram edildi.
Binlerce gencin ve protokolün iştirakiyle İmam Hatip Camii önünden yürüyüş başladı. Mehter eşliğinde yapılan yürüyüşte gençler ve askerler,  103 metre uzunluğunda Türk bayrağını taşıdı. Protokol eşliğindeki  kalabalık, ellerinde Türk bayraklarıyla salâvat ve tekbirler eşliğinde Balıkesir Şehitliği'ne yürüdü.
Şehitlikte Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan program, Kuran-ı Kerim Tilaveti ile devam etti.
Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz Sayın Lokman Arıcıoğlu’nun günün anlam ve önemini belirten konuşmasının ardından, 2017 Yılı Gençlik Merkezleri  Arası  Kültür  ve  Sanat Yarışmaları Şiir Okuma kategorisi Balıkesir İl Birincisi Recep Enes ÖZCAN’ ın "Çanakkale Şehitlerine" adlı şiirini okuması davetlileri hüzünlendirdi. Recep Enes ÖZCAN şiirinin  bitiminde “Şehitler var oldukça bu vatan var olacaktır” diyerek 15 Temmuz da şehit olan Turgut SOLAK’ın annesi Şekure Hanım’a Türk Bayrağını teslim etti.
Basının  yoğun ilgi gösterdiği, katılımın yoğun olduğu program dolayısıyla başta Valiliğimiz olmak üzere Büyükşehir Belediye Başkanlığımıza, Gençlik Merkezimize destek veren tüm Kurum ve Kuruluşlara teşekkür ediyoruz.
Bu vesile ile Çanakkale’de ve tüm cephelerde şehadete yürüyen tüm Şehitlerimizi rahmet ve şükranla anıyoruz.