Gençlik ve Spor Bakanlığımız tarafından Gençler Arası ‘Sahne Sırası Sende’ sloganı ile Türk Müziği Yarışması düzenlendi.
        Milli duygularımızı ve kültürümüzü en iyi şekilde anlatan Türk Müziği’nin yaşatılması, gençlerimiz arasında yaygınlaşmasının sağlanması, benimsenmesi ve gençlerin serbest zamanlarının değerlendirilmesine de katkıda bulunmak amacıyla gençler arasında Türk Müziği Yarışması Balıkesir İl Birinciliği yapıldı. 
Kültür ve Sanat Yarışmaları kapsamında yapılan "Türk Müziği" yarışması 18 Şubat 2018 Pazar Saat günü Balıkesir Gençlik Merkezi Seminer Salonunda gerçekleşti. 
Gençlik Merkezleri Arası İl Birinciliği, Grup Birinciliği ve Türkiye Finali olmak üzere 3 aşamada gerçekleştirilecek yarışmada gençler Solo Kız, Solo Erkek dallarında yarıştı. Türk Müziği dallarında eser seslendiren gençler 18-23 ve 24-29 yaş kategorilerinde performanslarını sergiledi.
18-23 Solo Kız kategorisinde Canan EROĞLU, 18-23 Solo Erkek kategorisinde Doğukan BAŞAR, 24-29 Solo Kız Ses kategorisinde Ebru KESKİN İl birinciliğini elde etti.
Balıkesir'imizi Grup Birinciliğinde temsil edecek gençlerimizi tebrik ediyor başarılarının devamını diliyoruz.