GENÇLİK ŞÜHEDANIN İZİNDE
Sarıkamış Destanının 103. Yılı münasebetiyle ;  Balıkesir’imizde , bütün il merkezlerimizde ve Sarıkamış’ta eş zamanlı olarak şühedayı anma törenlerini tekrar yaşatmanın ve yaşamanın gururu içinde olduk. 
Balıkesir de bir araya gelmiş olan herkes atasının ve şühedanın izinde olduğunu bir kez daha gösterdi . 
Sarıkamış Şehitliği, tarihimizin, medeniyetimizin, en önemlisi de bizim kardeşliğimizin sarsılmaz bir abidesidir
Bu vatan, bu millet için inancımız ve kutsallarımız, bayrağımız için şehit olmuş bütün kardeşlerimizi hayırla, şükranla ve rahmetle yad ediyoruz.
Şanla şerefle dolu tarihini bilen gençlerimiz , vatanı için kol kola, omuz omuza 103 sene evvel SARIKAMIŞ ta ecdadı nasıl yürüdüyse yine aynı şekilde yürüdü. 
103. yılında, "Gençlik Şühedanın İzinde" sloganıyla düzenlenen Sarıkamış Şehitlerini Anma Programlarında ilimizde çeşitli etkinlikler düzenlendi.
Kars'ın Sarıkamış İlçesi'ndeki Allahuekber Dağları'nda, 1914-15 yıllarında yapılan Osmanlı-Rus savaşında şehit düşen askerler Balıkesir Valiliği himayesinde, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen etkinliklerle anıldı.
Sarıkamış Şehitlerini Anma Programı sabah saat 07.30 da Yıldırım (Eski) Camiinde Gençler Sabah Namazında Buluşuyor Projesi kapsamında Sabah Namazı ve Kur'an-ı Kerim Tilaveti ile başladı.  
Daha sonra, Zağnos Paşa Camii önünde başlayan ve Kurtdereli Kapalı Spor Salonunda son bulan programlara Vali Ersin Yazıcı, Garnizon ve 9.Ana Jet Üs Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Kemal Turan, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan V. Faruk Özen, Adli Yargı İlk Derece Mahkemesi Adalet Komisyon Başkanı Fatih Aksoy, Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kerim Özdemir, Baro Başkanı Av. Erol Kayabay, Vali Yardımcıları, İlçe Kaymakamları, İl Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek, İl Jandarma Alay Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Murat Kınay, Bakım Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanı Bakım Albay Cengiz Cömertoğlu, Kara Astsubay Meslek Yüksek Okulu Komutanı Piyade Albay Evren Ünal, İlçe Belediye Başkanları Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcileri, Siyasi Parti Temsilcileri, Balıkesir Mehteran Takımı, askerler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

SARIKAMIŞ DESTANI
Kurtdereli Kapalı Spor Salonu önünde düzenlenen tören saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başladı. Ardından Sarıkamış Destanının toplumumuzda oluşturduğu birliktelik ve manevi iklimin yaygınlaştırılması adına Balıkesir Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür V. Halil İbrahim Koyuncu Sarıkamış Destanının 103. yıl dönümü münasebeti ile bir konuşma yaptı. Konuşmanın ardından anma programı şiirlerin okunması ve İl Müftü V. Ramazan Topcan tarafından yapılan dua ile son buldu.