Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürlüğü ile Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürülüğü işbirliğinde geleneksel çocuk oyunlarımızın yaşatılması, toplumda bu konuda bir farkındalık yaratılması, aynı zamanda çocukların bilişsel, fiziksel, duygusal ve sosyal gelişimlerine katkı sağlanması amacıyla geleneksel çocuk oyunları şenliği düzenlenmesine karar verilmiştir.
Bu amaçlar doğrultusunda ilimizde İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte Geleneksel Çocuk Oyunları Derneğinin katkılarıyla 3. sınıflara yönelik mendil kapmaca, 5. sınıf öğrencilerine yönelik tombik, 9. sınıf öğrencilerine yönelik yakan top oynatılması kararlaştırılmış olup öncelikle her okul kendi içerisinde 1. olan sınıfını belirleyecek ve daha sonra da her ilçe kendi 1.sini belirleyecek ve en son 24 Nisan 2014 tarihinde yapılacak il birinciliği yarışması ile 3. ve 5. sınıf oyunları son bulacaktır. 9. sınıfların il finali müsabakaları ise 19 Mayıs 2014 tarihinde gerçekleştirilecektir.
Söz konusu 3. ve 5. sınıflara yönelik Karesi ve Altıeylül ilçelerimizin ilçe birinciliği yarışmaları 7-10 nisan 2014 tarihleri arasında gerçekleştirilmiş olup, gerçekleştirilen oyunların sonucunda;
3. SINIFLARDA:
KARESİ İLÇESİ

1. Fatih İ.O.
2. Üçpınar İ.O.
3. Cengiz Evrenos İ.O.
4. Ece Amca İ.O.
ALTIEYLÜL İLÇESİ
1. Hassanbasri Çantay İ.O.
2. Hatice Fahriye Eğinlioğlu İ.O.
3. Gaziosmanpaşa İ.O.
4. Burhan Erdayı İ.O.
olarak oyunlar tamamlanmış, Karesi ve Altıeylül ilçelerinin birincileri 24 Nisan 2014 tarihinde İl Finali oyunlarına katılmaya hak kazanmışlardır.