Gençlik Merkezleri Akademisi Değerler Atölyesi Değerler Eğitimi, Vatan ve Bayrak Sevgisi  konulu çalışmamızın üç oturumu gerçekleşti.
İlk oturumda gençler Türkiye Muharip Gaziler Derneğini ziyaret etti. Gençleri Dernek Başkanı aynı zamanda Kıbrıs Gazisi olan Sayın Ali Hulusi KARAKUZ ve gaziler karşıladı. Gerçekleştirilen ziyarete Balıkesir Gençlik Merkezi Gençlik Liderleri ve gönüllü gençler katıldı. Vatan, millet, bayrak ,hak,adalet ve namus uğruna canlarını hiçe sayarak geride annelerini,evlatlarını,sevdiklerini bırakan ve savaşa giden gazilerimizle milli ve manevi değerler üzerine sohbet edildi.
İkici oturumu Balıkesir Gençlik Merkezi Has Odasında gençlerle hasbihal edilerek eğitici oyunlar oynandı. Vatan sevgisinin sadece cepheye koşmak olmadığı bir birey olarak işini en iyi yapması, gencin kendini geliştirmesi, vatan için herkesin ölebileceği, zor olanın vatan için yaşamak olduğu düşüncesi gençler tarafından savunuldu.
Diğer oturum da Türkiye Muharip ve Gaziler Derneği Başkanı ve Kıbrıs Gazileri Balıkesir Gençlik Merkezi’nde gençlerle bir araya geldi. Gençler o dönemin tanıkları olan Kıbrıs Gazilerimizin savaş süresince yaşadıkları zorlukları ve olağanüstü olayları birinci ağızdan dinleme fırsatı buldu. Gazilerimizin yaşadıkları gençleri heyecanlandırdı. Gençler bilmedikleri birçok gerçek hikâyeyi gazilerimizden dinledi. Katılımcı gençlerimiz programı ilgiyle takip ederken, gazilerimize savaşla ilgili merak ettiklerini sorma fırsatı buldular.
Balıkesir Gençlik Merkezleri Koordinatör Müdürü Sayın Ersin GÜÇLÜ de gençlere hitaben; Tarihini bilmeyen neslin geleceğini başkaları çizer. Mehmetçiğin manevi iklimi ve kararlılığı sayesinde göğsündeki iman, kalbindeki Allah aşkıyla ve Peygamberin yolunda Cihad şuuruyla “ Ölürsem Şehit kalırsam Gazi” diye girdikleri tüm cephelerde zafer elde ettiğini söyledi.
Şanlı tarihimizde yaşanmış olayların senaryolarının hep aynı olduğu oyuncuların değiştiği Çanakkale Savaşında olduğu gibi Kıbrıs Savaşında da yokluklar içinde yedi düvele karşı savaşıldığı ifade edildi. 
28 Ekim saat 12.00’ da gönüllü gençlerimiz ile yapılacak Şehitlik ve ziyaret alanı çevre temizliği ile çalışmamız tamamlanacaktır.